Unghiile false pot reprezenta un risc?

Exista o extraordinar de mare tentatie sa ne mascam unghiile exfoliate, ingalbenite, prea mici, rupte etc cu mult controversatele unghii false care sunt din ce in ce mai la moda si le intalnim din ce in ce mai des pe mainile doamnelor sau domnisoarelor ce vor sa se faca remarcate. Dar ne gandim oare si la faptul ca nimic pe aceasta lume nu este gratis si ca aceste unghii false isi au si ele ruscurile lor? Ei bine, vom vorbi in continuare putin despre riscurile ce pot sa apara in cazul in care optam pentru acest model de unghii.

Mai intai de toate, ar trebui sa stim ca exista trei categorii de modele de unghii false, respectiv: unghii false din plastic, sau tipsurile cum se mai numesc (acestea sunt niste bucati de plastic care au forma unei unghii ce se lipesc peste unghia naturala cu ajutorul unor substante adezive), unghii false din acryl (acest procedeu se foloseste cel mai desc in cazul in care s-a rupt o unghie si vrem sa o reparam, sau daca vrem sa prelungim una sau maimulte unghii) si unghii false din portelan, fiecare prezentand anumite avantaje si dezavantaje. Durabilitatea unghiilor false din plastic este mai mica decat a celor din acryl, insa procedeul de plicare a acrylului este mai complex, durata de executie este mai mare, iar pretul acestora va fi bine-nteles mai ridicat. Intretinerea unghiilor false, indiferent de tipul acestora se face la doua, cel mult trei saptamani.

Indiferent de tipul de unghii flase pe care il alegem, riscurile asumate sunt aceleasi, respectiv:

1: Posibilitatea subtierii unghiei naturale. Acest lucru se intampla datorita faptului procedeul de aplicare a unghiilor false include printre altele, pilirea intregii suprafete a unghiei naturale.

2: Riscul desprinderii unghiei naturale. Cazurile nu sunt foarte dese, insa se poate intampla ca unghia naturala sa se desprinda, in cazul in care folosim o perioada indelungata unghii false, riscul crescand foarte mult in cazul in care folosim unghiile pe post de unelte.

3: Aparitia eczemelor. Persoanele care sunt alergice la substantele ce se folosesc in manichiura, pedichiura sau la aplicarea de unghii false, risca aparitia eczemelor. Cazurile sunt destul de rare, insa. Ca mijloc de prevenire a acestor incidente, trebuie sa amintim faptul ca trebuie sa ferim pe cat posibil cu putinta contactul direct al substantelor chimice folosite cu pielea.

4: Infectarea cu bacterii si ciuperci. Aceasta se poate datora nesterilizarii corespunzatoare a ustensilelor de lucru din saloanele de manichiura, pedichiura si unghii false. Sa nu uitam faptul ca aceste bacterii si ciuperci, in marea majoritate a cazurilor sunt contagioase si putem imbonavi si ceilalti membrii ai familiei.

Acestea sunt riscurile principale care ne pandesc in cazul in care decidem sa ne evidentiem manichiura cu minunatele unghii false. Stim de asemenea cu toate ca le vom ignora si vom incerca cel putin o data in viata sa ne aplicam unghii false, fie ca o facem singure, acasa, fie ca vom merge la un salon specializat de unghii false. Sa nu uitam niciodata faptul ca frumusetea porneste de la unghii care sunt dealtfel oglinda personalitatii noastre, a femeilor.

Raluca – Rall Style (salon manichiura, pedichiura, unghii false), adresa: Calea Serban Voda Nr. 145 (zona tineretului) – tel: 0762.146.201

Advertisements

About Salon Rall Style

Tehnician Unghii False - Salon "My Nails"
This entry was posted in Unghii False and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s